بر مبنای تفاوتهای مشاهده شده برای آرایش های دگرسویی و همان سویی، این احتمال وجود دارد که پاسخ هر آرایش فعالیت ساقۀ مغز در سمت الکترود inverting را منعکس کند. یعنی اینکه 

سمعک oticon اگر الکترود Inverting، فعال باشد، ABR را در آرایش همان سویی ثبت می کند.

در هر صورت، امروزه به خوبی معلوم شده است که پاسخ ها، بدون الکترود inverting روی  مکان ماستوئید یا لوبول یا هر کجای دیگری در روی سر، قابل ثبت هستند و اینکه الکترود ورتکس non inverting قطعاً در ارتباط با فعالیت شنوایی ساقۀ مغز، فعال است. علاوه بر این الکترود ورتکس، نمی تواند بین فعالیت الکتریکی برخاسته از هر سوی ساقۀ مغز در قبال سوی دیگر، تمایزی بگذارد.

 

آرایش الکترود افقی Horizontal:

با این آرایش، الکترود non inverting معمولاً روی لوبول ماستوئید یا کانال گوش غیر همسو با تحریک قرار می گیرد، در حالیکه الکترود inverting روی ماستوئید، لوبول یا کانال گوش همسو با تحریک است (شکل 9-6).

امواج بدست آمده از این مع کردن جای الکترودها، با پلاریته های مع ثبت می شوند و هیچ تغییر دیگری نمی کنند. پاسخ های مکان های الکترود خاص undividual هنگامیکه با الکترودی که در سمت رجوع داده شده به الکترود غیر جمجه ای ثبت می شوند، ایزوله شده هستند. وقی که این کار با دو مکان الکترودی در آرایش افقی انجام شود، امواج III , I دارای پلاریتۀ منفی در ماستوئید همان سویی و پلاریتۀ مثبت در ماستوئید دگرسویی هستند. تاثیر افزایشی اجزاء با پلاریتۀ متضاد، افزایش دامنه است. این مبنای دامنۀ بزرگتری است که برای اجزای اولیه (III , I) گاه در آرایش افقی در مقابل آرایش همان سویی مرسوم الکترودی دیده می شود. موج I در آرایش افقی، برجسته است، اگرچه در افراد نرمال، تعیین آن وماً آسان تر از آرایش الکترودی مرسوم نیست. در بیماران مبتلا به پاتولوژی شنوایی محیطی، آرایش افقی ممکن است مزایایی را در تعیین موج I، به همراه داشته باشد. موج II و دره منفی متعاقب آن، معمولاً بوضوح در آرایش افقی مشاهده نمی شود و اگر وجود داشته باشند، معمولاً زمان نهفتگی کوتاهتری نسبت به هنگامیکه به صورت مرسوم ثبت می شوند، نشان می دهند. از نظر تئوریک آرایش الکترودی افقی، موازی با سطح dipole مربوط به موج III قرار گرفته است، و لذا می بایست در این آرایش، دامنۀ موج III بیشتر از آرایش مرسوم و حتی آرایش غیر جمجمه ای که یک نحوۀ قرار گیری عمودی دارد، باشد.

در واقع موج III در ثبت با آرایش افقی، دامنۀ نسبتاً بزرگتری را نسبت به آرایش های دیگر نشان می دهد لیکن به نظر می رسد که عریض تر است (Brodened) و زمان نهفتگی آن طولانیتر شده است. در آرایش افقی، مجموعۀ IV – V به صورت یک موج منفرد ظهور می یابد و زمان نهفتگی ان بین مقداری که برای موج IV و موج V انتظار می رود، خواهد بود، و دامنۀ آن کاهش خواهد یافت. در افراد بزرگسال، با این آرایش اغلب موج V واقعی به دست نمی آید. موجی که با الکترود افقی به دست می آید را می توان با تفاضل موج آرایش دگرسویی از موج آرایش همان سویی به صورت اشتقاقی (devived) نیز به دست آورد.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها